Borvidék
Szekszárd
Terület
10 hektár
Szőlőfajták
Kadarka, kékfrankos, merlot, Syrah, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon
Dűlők
Iván-völgy, Porkoláb, Görögszó, Decsi-hegy
Talaj
löszös
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt
Szekszárdon, az iván-völgyi domboldalon áll, az anno Németh dédszülők által épített nádtetős, vertfalú présház utódja. Borászatunk négy generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, folyamatosan megújulni képes, dinamikusan fejlődő szekszárdi borászatok közé tartozik. Szüretkor, 10 hektárnyi termés kerül feldolgozásra. Közel ötvenezer palack bort készítünk évente, kidomborítva a terroir előnyeit, lehetőségeit. Bővítjük a technológiánkat, mégis olyan tradícionális pincészet kívánunk maradni, ahol a borász álmodja meg a borokat, együtt él a területeivel és ténylegesen az Ő keze munkája révén születik meg a bor. Szőlőterületeink a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el. Boraink sokszínűségét a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett az adja, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak. A borok a tradicionális és a modern technológia ötvözésével készülnek. Mottónk: „Dűlőből, spontán.”